1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Посилюємо кібербезпеку України: Мінцифра...

Посилюємо кібербезпеку України: Мінцифра та ECSO підписали меморандум про співпрацю

Міністерство цифрової трансформації України та Європейська організація кібербезпеки (ECSO) уклали меморандум про співробітництво. Це дасть змогу зміцнити кібербезпеку України, пришвидшити інтеграцію нашої держави в європейський цифровий простір, а також поглибити співробітництво у сферах суспільної обізнаності та цифрової трансформації.

«Угода з ECSO — це важливий крок для посилення цифрової безпеки нашої держави та поглиблення співпраці між Україною та ЄС у сфері кібербезпеки. Цей меморандум дасть змогу спільно працювати над розвитком кібербезпеки в Україні й підвищувати кваліфікацію наших фахівців. А також сприяти розвитку та виходу на європейські ринки українських стартапів, які працюють у цій галузі», — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації України Георгій Дубинський.

Меморандум допоможе посилити систему кіберзахисту України відповідно до міжнародних стандартів. А також забезпечити доступ українських підприємств та фахівців до ринку кібербезпеки ЄС. Крім цього, співпраця з ECSO дасть змогу:

  • забезпечити українським фахівцям доступ до навчальних ресурсів з підвищення кваліфікації й професійного розвитку;
  • організувати промоцію українських стартапів у сфері кіберзахисту та залучити інвесторів;
  • забезпечити підтримку науково-технічних проєктів.

ECSO — унікальна європейська організація з кібербезпеки, яка об’єднує підприємства, стартапи, дослідницькі центри, університети, кластери та асоціації у сфері кібербезпеки та сприяє їхньому співробітництву. Членами ECSO є майже 300 організацій.