1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Цифрове суспільство
  5. /
  6. Як створити професійне відео:...

Як створити професійне відео: дивіться нові навчальні серіали на Дія.Освіта

У сучасному світі все більше компаній та бізнесів потребують якісного відеоконтенту, тож монтаж стає надзвичайно важливою навичкою. За даними платформи Work.ua, середня заробітна плата у сфері відеовиробництва коливається між 22 000 та 27 500 грн. 

Цікавість до професії зростає щодня, адже робота пропонує безліч можливостей, конкуренту заробітну плату, співпрацю з провідними компаніями та брендами по всьому світу. 

Як монтувати професійні відео? Розробляти сценарій та опанувати операторську майстерність? Дивіться в навчальних серіалах на платформі Дія.Освіта.

  • Освітній серіал «Режисер монтажу»

Серіал навчить, як швидко та якісно змонтувати відео, уникнути розповсюджених помилок та просувати його в соцмережах. При перегляді ви також дізнаєтеся про найбільш популярні та зручні програми для відеомонтажу. Спікер — режисер монтажу Роман Болгаров.

Посилання на серіал — https://osvita.diia.gov.ua/courses/video-editor

  • Освітній серіал «Відеовиробник»

У серіалі розповідається про те, хто такі відеомейкери та де можна реалізувати здобуті знання. А також про всі етапи створення відео: розробка ідеї, написання сценарію, планування, вибір техніки, підготовка локації, знімання та обробка відзнятого матеріалу.

Спікери — продюсерка, засновниця продакшн-компанії TwoMoreRows Наталія Вітрук, режисер, сценарист Мирослав Латик, операторка-постановниця Таня Дуднік, кастинг-директор Олександр Пилипенко та журналістка, авторка YouTube-проєктів Аліна Доротюк.

Посилання на серіал — https://osvita.diia.gov.ua/courses/video-maker

Після перегляду освітніх серіалів можна пройти фінальні тести та отримати сертифікат.  

Закріпити здобуті знання можна за допомогою симуляторів професій:

Режисер монтажу — https://osvita.diia.gov.ua/simulators/video-editor-simulator

Відеовиробник — https://osvita.diia.gov.ua/simulators/video-maker-simulator

Освітні серіали створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Google.org, Фонду Східна Європа за сприяння TWO MORE ROWS.