1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Хто не любить фільми...

Хто не любить фільми про супергероїв? Кого не приваблюють шпигунські штучки чи не захоплюють геніальні схеми розвідки?

Але справжні супергерої серед нас. Бо подвиг – це не стрибнути через каньйон на спортивному мотоциклі після місяців тренувань. Подвиг – це сісти за кермо звичайної автівки та піти на таран ворожого броньовика.

👤 Старший лейтенант Сергій Фалатюк зустрів повномасштабне вторгнення у Гостомельському аеропорту. Коли над летовищем з’явилися півсотні російських гелікоптерів, поруч із 25-річним командиром взводу були лише солдати строкової служби. Вони жодного разу не тримали у руках зброї. Та й сам Сергій того дня вперше стріляв із переносного зенітного комплексу «Ігла», адже тренувався лише на муляжі. Герою вдалося збити гордість ворожої авіації – розвідувально-ударний гвинтокрил «Алігатор». І згодом зупинити агресора на шляху до Києва.

👤 У цей час на сумському напрямку Володимир Логуш, командир батальйону, разом із побратимами захищав кілька стратегічно важливих мостів. Сили були нерівними. На кордон вийшли російські спецвійська з потужним озброєнням. Під час контактного бою з машин окупантів тільки іскри сипалися, але снаряди їхню броню не пробивали. Агресор натомість застосовував гармати, які наскрізь прошивали українську техніку. Та попри це бійці зуміли знищити половину ворожої колони та утримували трасу понад три години. Пізніше Володимир отримав орден Богдана Хмельницького II ступеня за те, що не пропустив ворога на Чернігівщину і Київщину.

👤 Григорій Маханьков з позивним «Афганець» на початку березня 2022 року очолив батальйон, що складався лише з добровольців. Та саме цей підрозділ відбив атаку росіян та розбив ворожу колону біля села Количівка, не дозволивши взяти у оточення Чернігів. Григорій вчив своїх солдат користуватися зброєю всього за кілька днів до вирішального бою. Бо коли запитав – чи хтось хоч раз стріляв з гранатомета, то із сотні людей підняв руку лише один боєць. Утім, «Афганцю» вдалося знищити російський «Тигр», зупинити ворога та зберегти особовий склад без жодних втрат. Поранення отримав лише сам Григорій.

🎦 Ці невигадані історії справжніх героїв можна побачити у військово-патріотичному проєкті «Хоробрі серця» щопʼятниці о 20:30 на телеканалі 1+1. Ток-шоу із ведучими Ахтемом Сеітаблаєвим та Валентиною Хамайко розповідає про вирішальні битви, доленосні операції та людей, чиї подвиги стоять за світлинами звільнених українських міст, що облетіли весь світ.

💙💛 «Хоробрі серця» – про українців, які своїми вчинками рятували країну в критичні моменти та змінили хід історії. Вся правда тільки з перших вуст, адже своїх героїв треба знати в обличчя.

💼1+1 media є учасником ком’юніті «Бізнес без бар’єрів» – спільноти компаній, об’єднаних навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів