1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Після травми. Під час...

Після травми. Під час загострення хронічних хвороб. Разом із дитиною чи з батьками старшого віку

Кожен має історію, коли довелося лежати в лікарні 🛌🌡

Спільним є те, що стінах медзакладу ми (по-різному, але…) вразливі. Хтось шукає підтримку серед медичного персоналу. А для когось важливо, аби була нагода самостійно задовольнити базові потреби – скористатися вбиральнею, прогулятися (зокрема й на кріслі колісному) коридором тощо.

🏢Тому безбар’єрність в медичних закладах – це не просто про зручність, але і про підсилення можливості людини справлятися, не залежати від сторонньої допомоги, що точно буде плюсиком до видужання. Для пацієнтів, які відновлюються після інсультів і важких травм, це життєва необхідність.

Як це забезпечити – відповідає Посібник із безбар’єрності для реабілітаційних відділень 📲https://bit.ly/3UH1wdd Це унікальне спеціалізоване видання для керівників медичних закладів, яке було презентовано під час візиту першої леді Олена Зеленська на Тернопільщину та відвідин КНП “Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня” ТОР.

Це один із українських медзакладів, які стали учасниками запропонованої Міністерство охорони здоров’я України програми міжнародного медичного партнерства – «побратимства» між українськими й іноземними лікарнями, укладеного на полях третього Саміту перших леді та джентльменів.

🤝 Партнерами Тернопільської обласної лікарні стали Група психіатричних та неврологічних лікарень Парижа (Франція) та Університетська клініка психіатрії Скопʼє (Північна Македонія).

«Вони можуть ділитися досвідом не лише європейським, а й українським, бо наші фахівці вже мають унікальні напрацювання щодо допомоги людям, які зазнали поранень через війну», – сказала перша леді Олена Зеленська.

Деталі візиту – у пресрелізі на сайті Президента України 📝https://www.president.gov.ua/…/olena-zelenska-vidvidala…

Тетяна ЛомакінаBig City Lab

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree