1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відкриття «Олімпієць» і підготовка...

Відкриття «Олімпієць» і підготовка до Олімпійських ігор: підсумки 2023 року у сфері спорту

У 2023 році спортсмени Одещини вражали світ своїми витримкою, силою та високим професіоналізмом. Здобуття медалей на міжнародних змаганнях, побиття рекордів та гідність на різних турнірах — це лише кілька яскравих моментів.

Розвиток фізичної культури і спорту розглядається як важливий фактор, що має позитивний вплив на повсякденне життя мешканців Одещини та внутрішньо переміщених осіб.
 
В умовах війни регулярні заняття фізичною культурою і спортом є ефективним засобом подолання психологічних та фізіологічних наслідків стресу. Надзвичайно важливим є питання розвитку системи фізкультурно-спортивної реабілітації військових та цивільних, які отримали травми чи поранення.
 
Цього року на базі Одеського палацу спорту хокейний клуб «Дніпро» з Херсону відновив виступи у чемпіонаті України з хокею.

Відновлено роботу спортивного комплексу комунального закладу «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць», який більше року після завершення основних робіт з капітального ремонту не працював через виявлені чисельні недоліки.
Наразі «Олімпієць» працює в звичайному режимі.
14 грудня вперше за останні роки «Олімпієць» прийняв чемпіонат Одеської області з легкої атлетики.
Тривають перемовини щодо проведення в «Олімпійці» чемпіонатів України та навчально-тренувальних зборів збірних команд України з олімпійських та паралімпійських видів спорту.
В 2024 році на базі «Олімпійця» планується здійснювати підготовку спортсменів Одеської області до Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року в Парижі.
 

Вже сьогодні спортсмени Одеської області, які досягли високих результатів на міжнародних змаганнях, а також їх тренери отримують збільшену грошову допомогу. Водночас у 2024 році
планується збільшити підтримку розвитку спорту в Одеській області, яка розподілятиметься між різними суб’єктами фізичної культури і спорту за диференційованим підходом, тобто допомогу будуть отримувати найкращі та найбільш ефективні.
 
Продовжиться підтримка спортсменів високого класу, зокрема, кандидати на участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх будуть отримувати грошову допомогу в розмірі 20 тисяч гривень на місяць.

Ми вдячні кожному спортсменові, тренерові та всім, хто вкладає силу та зусилля у розвиток нашої спортивної сім’ї. Спільно ми підтримуємо дух перемог та готові подолати будь-які виклики.

У новому році сподіваємося на ще більше перемог, нові рекорди та спортивні досягнення, які будуть прикладом для майбутніх поколінь.