1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. В Одеській ОВА проведено...

В Одеській ОВА проведено селекторну нараду з питань забезпечення прозорості та підзвітності на всіх рівнях регіональної влади і готовність області до осінньо-зимового періоду

У нараді взяли участь керівники обласних управлінь Національної поліції, СБУ, прокуратури, ДСНС, підприємств критичної інфраструктури області та голови РВА.

Першочергово обговорено питання протидії корупції та дезінформації.

Керівництвом наголошено, що так само як і з ворогом на передовій – може бути лише чорне та біле. Жодних подвійних стандартів та толерування зловживань ресурсами платників податків чи службовим становищем. Корупція неприпустима у будь-які часи, а тим паче в умовах повномасштабної війни. На усіх рівнях влада в Україні має гуртуватися навколо боротьби проти зовнішнього та внутрішнього ворога.

Прийнято рішення створити при Одеській ОВА робочу групу “Прозорість та підзвітність” з метою здійснення контролю за належним використанням коштів, що виділяються з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. В рамках урядової антикорупційної ініціативи прийнято рішення регулярно публічно висвітлювати інформацію щодо здійснення державних закупівель із звітуванням про локацію об’єктів та стадії реалізації проєктів.

До складу робочої групи увійдуть представники обласних управлінь СБУ, Нацполіції, прокуратури, та інших правоохоронних органів.

Також в ході наради обговорено готовність об’єктів критичної інфраструктури Одещини до осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану.

Голови РВА відзвітували щодо забезпечення та належного функціонування об’єктів електропостачання (трансформаторні підстанції), газопостачання (газокомпресорні станції), водопостачання (включаючи ставки та насосні станції) та водовідведення, централізованого теплопостачання.

На даний момент повністю виконано комісійну перевірку об’єктів критичної інфраструктури, переважна більшість з яких цілком підготовлена до проходження осінньо-зимового періоду. Акцент зроблено саме на захисті від руйнувань з використанням спеціальних інженерних конструкцій (зокрема, габіони, ємності з піском тощо), забезпеченні зазначених об’єктів електрогенераторами з запасом пального щонайменше на 3 доби, підготовці аварійних бригад та диспетчерських служб. Окремо було акцентовано на необхідності застосування індивідуального підходу до захисту кожного об’єкту критичної інфраструктури.

Також про стан готовності до осінньо-зимового періоду відзвітували керівники об’єктів критичної інфраструктури області.