1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. В.о.голови Одеської обласної державної...

В.о.голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков в чергове вручив Відзнаку Президента України «За оборону України»

Посмертно, Відзнакою Президента, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України у боях за визволення Херсонщини нагороджено Володимира Калмика, учителя фізичного виховання  Біляївського ліцею № 1,  з Одеський району, де він пропрацював понад 20 років.

“Також серед нагороджених учасники забезпечення безперебійної роботи та організації захисту акваторій морських портів та сприяння реалізації заходів «Зернової ініціативи». Відзнаку отримали перевізники та водіїв, які забезпечують організацію доставки гуманітарної допомоги, продовольства у деокуповані населені пункти та евакуацію населення із зон ведення бойових дій” – відзначив в.о.голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.

Президентською відзнакою “За Оборону України” нагороджено і ряд одеських  підприємців-благодійників за потужну систематичну допомогу Збройним силам України, і  волонтерів, серед яких багато активних учасників волонтерських центрів закладів освіти Одеського регіону за щоденне забезпечення військових частин, медичних закладів продуктами харчування; організацію доставки питної води у місто Миколаїв; виготовлення окопних свічок, шиття балаклав та прапорів для Херсонського та Донецького напрямків фронту; плетіння маскувальних сіток для бійців військової розвідки. 

“На Одещині живуть і працюють тисячі прекрасних працьовитих  людей, які у різних сферах своєї діяльності, кожен на “своєму фронті” – медичному, транспортному, мистецькому, роблять все можливе, щоб не тільки посилити наш тил, а й  підтримати наших захисників, Збройні Сили України, аби ми разом подолали ворога та повернули в Україну мир і радість!» – сказав у своєму вітальному слові в.о. голови Одеської ОДА Борис Волошенков.