1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Цифрове суспільство
  5. /
  6. Як боротися з хронічним...

Як боротися з хронічним стресом? Поради та техніки на платформі психологічної підтримки «Ти як?»

З початком повномасштабної війни багато українців проживають хронічний стрес. Утім, далеко не кожен знає, як із цим впоратися. Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», створена з ініціативи першої леді Олени Зеленської, покликана це змінити. 

Стрес — це реакція організму на кризову ситуацію. Кожен може переживати такий стан, але його симптоми часто залишаються непоміченими. У стані стресу багато людей не можуть зосередитися, легко дратуються, мають проблеми зі сном, відчувають втому, сум, тривожність та розпач. 

На платформі «Ти як?» можна дізнатися, як допомогти собі та близьким під час стресу, а також опанувати базові навички турботи про себе та інших. Уся інформація розроблена за матеріалами ВООЗ.

Там також можна переглянути короткі відеоролики з техніками подолання стресу та тривожних станів від українських зірок. Це прості вправи, які легко використовувати в повсякденному житті. Вони допоможуть впоратися з емоціями під час кризових ситуацій та покращать самопочуття під час хронічного стресу. Техніки розроблялися за експертної підтримки фахівців Центру психічного здоров’я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України.

На платформі ви також знайдете контакти терапевтів та профільних установ, корисні посилання, поради та методики, які допоможуть піклуватися про своє ментальне здоров’я.

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України. Експертний партнер — Всесвітня організація охорони здоров’я, виконавчий партнер — громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).