1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Зустріч з представниками агенцій...

Зустріч з представниками агенцій ООН, які працюють в Одеській області

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер поінформував делегацію щодо безпекової ситуації в Одеській області в контексті нещодавніх терористичних атак росії по цивільним об’єктам та портовій інфраструктурі Одещини. 

Детально обговорили потреби Одещини за такими напрямами:

– соціальний захист населення, потреби ВПО;

– потреби в генераторах;

– сфера освіти (зокрема обладнання та реконструкція укриттів);

– захист дітей;

– охорона здоров’я.

Представники агенцій ООН поінформували про роботу та допомогу, яку вони надають з 24.02.2022. Розповіли про плани на майбутній період, зокрема наголосили, що підтримка за напрямами і надалі продовжуватиметься.

Управління координації гуманітарних справ ООН (OCHA) зазначили, що постійно координують допомогу, здійснюють узагальнення потреб та перерозподіл між агентствами системи ООН.

Дитячий фонд ООН (UNICEF) звернули увагу на роботу щодо відновлення шкільних укриттів, запуск навчальних хабів в Одеській області, та окремо виділили компонент щодо забезпечення питною водою закладів освіти. Також розповіли про діяльність мультидисциплінарних мобільних, що надають соціально-психологічну допомогу сім’ям з дітьми та іншим людям, постраждалим від війни.

Міжнародна організація з міграції (IOM) наголосили, що наразі здійснюють підтримку Ізмаїльського району та інших населених пунктів надаючи набори для екстреного ремонту, шиферу тощо.

Управління Верховного комісара у справах біженців (UNHCR ) – розповіли про підтримку ВПО, розповсюдження будівельних наборів для постраждалого населення, підтримку місць компактного проживання, передачу обладнання для укриттів.

Представники Всесвітньої продовольчої програми ООН зазначили, що надають грошову допомогу та допомогу у вигляді продуктових наборів, а також реалізують програму покращення шкільного харчування у школах області.

З представниками Програми розвитку ООН домовились провести додаткові зустрічі на робочому рівні для забезпечення якісної підготовки проєктів від Одеської області на майбутній період.

Олег Кіпер подякував за постійну підтримку Одеської області та зазначив, що обласна державна адміністрація й надалі координуватиме питання щодо потреб і запитів від громад області для розподілу її туди, де це найбільш необхідно.