1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Разом з координаторкою системи...

Разом з координаторкою системи ООН в Україні пані Деніз Браун обговорили важливі питання в контексті підготовки Одеської області до опалювального сезону

В продовженні вчорашньої розмови з Координаторкою системи ООН в Україні пані Деніз Браун, сьогодні обговорили важливі питання в контексті підготовки Одеської області до опалювального сезону, а також можливої допомоги від ООН для відновлення постраждалих об’єктів.

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер наголосив, що росія намагається знищити всю портову інфраструктуру України, поставивши під загрозу життя 400 мільйонів людей на планеті, які потерпають від голоду.

За період війни в Україні вже пошкоджено близько 30% енергетичної інфраструктури, а в наближенні зимового періоду це може спричинити перебої в роботі підприємств та призвести до відключень електроенергії серед населення.

Також Олег Кіпер підкреслив, що під час останніх терористичних атак ворога було зруйновано низку будівель, які перебувають під охороною ЮНЕСКО, а тому світ має реагувати на варварські дії з боку росії.

«ООН завжди підтримувала Україну та вже надала допомоги більше ніж на 500 мільйонів доларів, переважно це продуктові набори для постраждалого населення. Також ми зацікавлені в продовженні Чорноморської зернової ініціативи, яку росія призупинила, оскільки це життєво важливо для населення багатьох країн, зокрема, Ємену, Афганістану та інших, а тому ООН сьогодні докладає максимум зусиль для вирішення цього питання», – зазначила пані Браун.