1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Зустріч заступника голови Одеської...

Зустріч заступника голови Одеської ОВА Романа Григоришина із засновником неурядової організації «SPARK» паном Яніком дю Поном

Активна співпраця та напрацювання спільних ініціатив щодо підписання Угоди про співпрацю між портом Одеси та Роттердаму.

Ключові теми зустрічі заступника голови Одеської ОВА Романа Григоришина із засновником неурядової організації «SPARK» паном Яніком дю Поном.

Під час зустрічі Янік дю Пон зазначив, що керівництво порту Роттердам зацікавлене у відновленні український портів, зокрема Одеської та Миколаївської областей, а також готове всебічно сприяти в технологічному переоснащенні портів Одещини.

Через те, що росія заблокувала дію Зернової ініціативи та, фактично, намагається знищити портову інфраструктуру Одеської області постійними ракетними обстрілами, в нас є потреба по залученню фахівців з відновлення портів.

 Всі порти Великої Одеси сьогодні не працюють, працює лише Дунайський порт, який за своїми потужностями не спроможний експортувати значну кількість зерна, необхідної для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

 Відновлення – це довгострокова перспектива, а тому вже зараз ми маємо думати про майбутнє, як зробити порт більш ефективним, збудувати нові термінали та залучити інвестиції.