1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Важко передбачити ту чи...

Важко передбачити ту чи іншу життєву ситуацію. Та все ж можна бути на крок попереду – укласти договір страхування, щоб позбавити себе фінансових неприємностей у разі настання нещасного випадку, ДТП, раптової застуди тощо

Страхування – це спосіб захистити свої майнові інтереси в разі настання певних подій (страхових випадків), передбачених договором страхування або законодавством.

📌Як це працює?

🔹️Послуга страхування надається на підставі договору, що укладається між страхувальником (особою, яка бажає застрахувати певні ризики) та страховиком (страховою компанією).

🔹️За свій захист страхувальник сплачує певну суму коштів, яку називають страховою премією.

Натомість страхова компанія буде здійснювати страхову виплату за завдані збитки чи понесені витрати у межах страхової суми, якщо настане подія, на випадок якої здійснюється страхування.

Якщо людина застрахувалася від страхового ризику, що настав у реальному житті, то ця подія вважається страховим випадком. Саме в разі настання страхового випадку страхова компанія повинна здійснити своєму клієнтові або третій особі, визначеній договором страхування, страхову виплату та відшкодувати їй завдані збитки чи понесені витрати.

👉Більше про страхування, дізнавайся на сайті з фінансової грамотності “Гаразд” за посиланням: https://harazd.bank.gov.ua/article/strahuvanna