1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Постійна Представниця відвідала показ...

Постійна Представниця відвідала показ фільму “КримSOS. Шлях у десять років.”

Постійна Представниця Таміла Ташева відвідала показ фільму “КримSOS. Шлях у десять років”. Також до заходу долучилася заступниця Постійної Представниці Ольга Куришко та керівниця Служби забезпечення діяльності Кримської платформи Марія Томак. 

З початку тимчасової окупації Криму, Таміла Ташева стала співзасновницею та координаторкою громадської організації КримSOS — однієї з найбільш відомих та дієвих правозахисних організацій в Україні, яка займається темою тимчасово окупованого Криму. Ольга Куришко також працювала експертом з адвокації та заступником голови правління КримSOS. 

Документальний фільм “КримSOS. Шлях у десять років” розповідає про історію заснування організації, про виклики, які стояли на шляху команди протягом цих років, а також про основні досягнення, результатом яких була допомога нашим громадянам, які опинилися в тимчасовій окупації. 

Постійна Представниця виступила з вітальним словом та зазначила, що створення КримSOS стало важливою подією в житті багатьох українців, адже організація зробила дуже багато за десять років свого існування. Таміла Ташева подякувала співзасновникам ініціативи — Севгіль Мусаєвій та Аліму Алієву. 

Постійна Представниця розповіла про історію заснування організації та про основні напрямки їх діяльності, починаючи з 2014 року, включаючи й допомогу військовим. 

“Можна сказати, що волонтерство військове почалося в Криму. І починалося в тому числі і від КримSOS, коли ми відправляли безліч всього нашим хлопцям і дівчатам у заблокованих частинах в Криму,” — підкреслила Таміла Ташева. 

Постійна Представниця також зазначила, що команда волонтерів  КримSOS допомагала і журналістам в’їжджати в Крим, моніторити ситуацію та повідомляти громадськість про те, що відбувалося на півострові під час окупації. Пані Ташева подякувала команді організації, яка працювала протягом 10 років та продовжує працювати й зараз, розвиваючись та допомагаючи великій кількості людей.