1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Цифрове суспільство
  5. /
  6. Запрошуємо інноваторів у галузі...

Запрошуємо інноваторів у галузі енергоефективності до участі в міжнародній програмі

Запускаємо комплексну акселераційну програму «Інноватори енергоефективності України», щоб підтримати українські компанії, які розробляють інноваційні рішення у сфері енергоефективності. 

Мета програми — сформувати нове покоління лідерів, що мислять на перспективу, та створити інклюзивну екосистему, яка дасть змогу інноваторам у сфері енергетики рухати Україну до стійкого майбутнього. 

Взяти участь можуть організації та компанії, які зареєстровані й працюють в Україні щонайменше рік, а також мають не менше трьох штатних працівників. Серед учасників буде відібрано 30 фіналістів, які матимуть можливість зустрітися з міжнародними експертами.

Подати заявку можна до 14 січня. Для цього заповніть форму за посиланням — https://wkf.ms/41gjiFD.

«За даними Світового банку, енергетичні збитки від російських атак у 2022 році становлять щонайменше $1,2 мільярда. Українським компаніям доводиться шукати енергоефективні рішення та інноваційні підходи, щоб зберегти конкурентоспроможність та виробничі потужності. Програма «Інноватори енергоефективності України» — важлива ініціатива, що спрямована на підтримку компаній у виконанні цих завдань. Переконана, що здобуті знання відіграють стратегічну роль у забезпеченні економічної стійкості та сприятимуть змінам в енергетичній сфері України», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Програма «Інноватори енергоефективності України» допоможе компаніям удосконалити операційні процеси, масштабувати бізнес та знайти необхідні інвестиції для розвитку. 

«До війни енергетичний сектор України відігравав ключову роль в економічному зростанні нашої країни. Проте з початком повномасштабної війни 41 з 94 важливих високовольтних трансформаторних підстанцій було пошкоджено або знищено, що суттєво вплинуло на роботу українського підприємництва. Тому спільно з партнерами запускаємо програму «Інноватори енергоефективності України», щоб підтримати проєкти та ідеї, які допоможуть відновити цей сектор і віднайти нові шляхи розвитку», — підкреслив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов

Програма передбачає:

  • Оцінку потреб бізнесів для визначення та задоволення безпосередніх, середньострокових та довгострокових потреб учасників.
  • Цільові експертні консультації та управлінську допомогу від першокласних міжнародних і місцевих експертів для вдосконалення бізнес-планів і презентацій учасників, а отже, для підвищення їхньої комерційної привабливості для національних та міжнародних покупців.
  • Розробку мапи зацікавлених сторін із щонайменше 50 ключових організацій і підприємств у різних секторах, які пропонують або виробляють інноваційні енергетичні рішення в Україні.
  • Організація Демодня, під час якого 30 фіналістів зустрінуться з міжнародними експертами та потенційними покупцями.
  • Створення мережі інноваційних гравців ринку у сфері енергоефективності, щоб закласти міцну основу для сталого енергетичного майбутнього України.

«Ми маємо на меті визначити інноваційних гравців ринку енергоефективності та надати їм навички та знання, необхідні для здійснення суттєвих змін в енергетичному секторі та економіці України загалом. Програма не обмежується традиційною бізнес-освітою, оскільки вона не лише задовольняє безпосередні бізнес-потреби учасників, а й розвиває культуру стійких та інноваційних енергетичних рішень», — стверджує співзасновниця Impact Force Ніна Левчук.

Учасники Програми здобудуть знання, які допоможуть компаніям суттєво знизити витрати в короткостроковій перспективі, а також сприятимуть системному впровадженню новітніх технологій під час відновлення країни. Крім того, п’ять компаній будуть відібрані для участі в акселераційній програмі Impact Business.

Програму «Інноватори енергоефективності України» ініціювала Impact Force за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується GIZ за дорученням Уряду Німеччини та співфінансування Уряду Швейцарії, у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес, а також Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності)