1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. АКЦЕНТИ НА ПОСИЛЕННІ ПРОЗОРОСТІ...

АКЦЕНТИ НА ПОСИЛЕННІ ПРОЗОРОСТІ ТА КОНТРОЛЮ ЗА ВИКОРИСТАННЯМ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Начальник Березівської РВА Віталій Лабуш провів робочу нараду з головами територіальних громад району. В проведенні наради взяли участь представники керівного складу Березівського РТЦК та СП, а також районного відділу Національної Поліції. Очільник району довів учасникам наради положення розглянуті напередодні на аналогічній нараді, що відбулась в Одеській ОВА. Першочергові завдання органів влади в період воєнного стану це забезпечення неухильного виконання всіх положень законодавства і в першу чергу тих, що стосуються оборонної роботи. Обговорено алгоритми співпраці органів місцевого самоврядування, РТЦК та СП і районного відділу Національної Поліції при відпрацюванні мобілізаційних заходів.
Ще одним надважливим питанням порядку денного сьогоднішньої наради було акцентування на посиленні прозорості та контролю за використанням бюджетних коштів. До керівників територіальних громад доведено останні результати функціонування робочої групи “Прозорість та підзвітність”, що створена за ініціативи начальника Одеської ОВА Олега Кіпера при Одеській ОВА. До складу цієї робочої групи входять представники обласних управлінь СБУ, прокуратури, Нацполіції, Бюро економічної безпеки і НАБУ. Учасникам наради доведено рекомендації щодо ліквідації можливістей вчинення корупційних дій. І основне завдання – відмова від не першочергових, не нагальних тендерів, а всі вивільнені кошти направляти тільки на допомогу ЗСУ.
Серед інших опрацьованих сьогодні питань були організаційні питання роботи закладів освіти району та підведення підсумків ліквідації наслідків негоди яка вирувала на минулому тижні.
За результатами наради Віталієм Лабушем надано відповідні рекомендації головам територіальних громад.