1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Покроковий план приєднання забудовником...

Покроковий план приєднання забудовником ЖК “Віа Рома” до електромереж ДТЕК Одеські електромережі був сформований за підтримки Одеської ОВА

Одеська обласна військова адміністрація ініціювала робочу зустріч за участі ДТЕК Одеські електромережі, ТОВ «СК Фамільний дім», управляючої компанії «Коїн», НКРЕКП в Одеській області, ООЕК та Одеського міського виконкому для вирішення питання приєднання ЖК «Віа Рома» до електромереж та переведення будинку на побутовий тариф. Під час переговорів ДТЕК Одеські електромережі вкотре ознайомив забудовника з переліком норм законодавства, які необхідно виконати і без яких компанія не має можливості підключити ЖК «Віа Рома» до електромереж. ОСР завжди прагне знайти рішення для кожного проблемного будинку, що дозволило б в законному полі врегулювати проблему, та завжди готовий до конструктивного діалогу.

ЖК «Віа Рома» був введений в експлуатацію в грудні 2022 року та заселений без виконання технічних умов приєднання до електромереж. Через це власники квартир не мають прямих договорів із постачальником та оператором системи розподілу. Як наслідок – люди сплачують промисловий тариф за світло, як будмайданчик.

За підтримки Одеської  ОВА, компанія запропонувала мешканцям ЖК «Віа Рома» та забудовнику покроковий план врегулювання ситуації з приєднанням до електромереж.

Цей план дозволить приєднати будинок до електромереж у відповідності до норм законодавства та враховуючи інтереси всіх учасників процесу. В першу чергу – мешканців ЖК.

·        Забудовник ТОВ «СК Фамільний дім» має звернутися до ДТЕК Одеські електромережі щодо видачі технічних вимог для перенесення високовольтної повітряної лінії та виконати всі необхідні заходи. Це дозволить усунути порушення охоронної зони повітряної лінії та зробить будинок безпечним для життя;

·        НВП «Вега» має звернутися до ДТЕК Одеські електромережі за отриманням технічних умов щодо зміни категорії надійності електропостачання з третьої на другу. Це необхідно, щоб в майбутньому забезпечити надійність електропостачання житлового будинку;

·    Після того, як НПВ «Вега» виконає технічні умови щодо зміни категорії надійності електропостачання, керуюча компанія «Коїн» має звернутися до ДТЕК Одеські електромережі за технічними умовами щодо підключення житлового будинку в рахунок зменшення договірної потужності НВП «Вега»;

·        Як тільки всі попередні етапи будуть виконані, ДТЕК Одеські електромережі матиме змогу укласти договір на розподіл електричної енергії з управляючою компанією «Коїн». А управляюча компанія «Коїн» зможе звернутися до постачальника електричної енергії, укласти договір та отримати побутовий тариф.

Сподіваємось, що пропозиції ДТЕК Одеські електромережі будуть прийняті всіма учасниками процесу. Це допоможе в найкоротші терміни надати мешканцям ЖК «Віа Рома» змогу сплачувати за побутовим тарифом.