1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Проєкт DECIDE: Відбудова. Ініціатива...

Проєкт DECIDE: Відбудова. Ініціатива з відновлення шкіл»

Проєкт DECIDE розпочинає реалізацію Ініціативи «DECIDE: Відбудова. Ініціатива з відновлення шкіл»

Ініціатива передбачає облаштування 25 укриттів у закладах освіти територіальних громад Чернігівської, Полтавської та Одеської областей та створення у цих просторах освітніх коворкінгів.

Долучилися до зустрічі-презентації, на якій обговорювали попередні умови участі, заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин та директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак. Зазначимо, такі укриття на базі закладів освіти мають зʼявитися у 5 територіальних громадах Одещини.

Відібрані громади отримають:

➡️ грант на облаштування укриття на території закладів загальної середньої освіти та створення мультифункціонального освітнього центру на базі укриття

➡️ можливість взяти участь у тренінгах, що підвищать спроможність органів місцевого самоврядування планувати та реалізовувати проєкти з відбудови із залученням молоді

➡️ можливість пройти навчання з проєктного менеджменту та розвитку активного громадянства у дітей та молоді

❗️З початку повномасштабного вторгнення війська рф тільки на Одещині пошкодили 52 заклади освіти. При цьому ми залишаємо єдиною країною, яка під час активної фази бойових дій не припинила навчальний процес у закладах освіти.

Дякуємо міжнародним партнерам, що продовжують підтримувати Україну, зокрема і в галузі освіти та науки.