1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Заступник голови Одеської обласної...

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов взяв участь у мотиваційні сесії «Всеукраїнська програма ментального здоров’я: координація впровадження послуги»

Питання охорони здоров’я та психосоціальної підтримки є комплексним. Воно стосується всіх сфер життєдіяльності людини і потребує системного та скоординованого підходу у ключових галузях, на всіх рівнях їх функціонування та з урахуванням потреб усіх соціальних груп.

З метою налагодження ефективної взаємодії на національному та регіональному рівнях у сфері психічного здоров’я, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов взяв участь у мотиваційні сесії «Всеукраїнська програма ментального здоров’я: координація впровадження послуги» відбулася у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я забезпечує Координаційний центр з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада Кабінету Міністрів України.

Під час сесії було обговорено ряд важливих питань, зокрема торкнулись теми розбудови системи надання послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, психологічної допомоги у різних секторах в громадах. Наголосила на підвищенні обізнаності населення щодо оцінки власного психоемоційного стану, потенційних ризиків для ментального здоров’я, дієвих методів їх вирішення і найкоротших шляхів отримання консультативної підтримки спеціалістів;

«Турбота про ментальне здоров’я є важливою складовою життя в сучасних реаліях, тому створення якісних послуг у сфері психічного здоров’я має стати одним з пріоритетів держави вже сьогодні» – сказав заступник голови Дмитро Радулов.

#тияк