1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Цифрове суспільство
  5. /
  6. Хто увійшов до складу...

Хто увійшов до складу національного журі Євробачення-2023: результати опитування в Дії

Вперше в історії Євробачення українці обирали склад національного журі в Дії. Опитування завершилося ще у квітні, але за правилами конкурсу імена членів журі можуть бути відомі лише 13 травня, у день фіналу Євробачення-2023. До опитування в Дії долучилися 724 164 українці. Тож, ділимося результатами. 

Кандидатів у члени журі було десять. З них користувачі Дії обрали п’ятірку, хто разом з глядачами оцінюватиме виконавців у фіналі Євробачення-2023. 

У результаті до складу національного журі увійшли: 

  • Олександр Фоззі Сидоренко, співак, учасник гурту ТНМК  — 21,81% 
  • Світлана Тарабарова, співачка, композиторка й авторка пісень — 17,31%
  • Тоня Матвієнко, заслужена артистка України — 14%
  • Олег Собчук, фронтмен і засновник гурту «СКАЙ» — 11,67%
  • Євген Хмара, композитор і піаніст  — 10,08%

Очолить національне журі Олександр Фоззі Сидоренко, оскільки він отримав найбільшу кількість голосів під час опитування в Дії. 

Ознайомитися з результатами опитування можете в застосунку. Для цього виберіть Послуги – Опитування – Завершені й виберіть «Обираймо склад Нацжурі Євробачення-2023». 

Нагадаємо, у грудні українці вперше проголосували в Дії за кандидата на Євробачення-2023. За результатами глядацького голосування та оцінками журі переможцем стали TVORCHI, які і представляють Україну в Ліверпулі. 

Опитування в Дії реалізоване Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та Суспільним Мовленням.