1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Виконуючий обов’язки голови Одеської...

Виконуючий обов’язки голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков підписав Декларацію про наміри посилення дружніх та партнерських відносин

20.04.2023, в рамках Міжнародного саміту міст та регіонів, що пройшов в Києві, виконуючий обов’язки голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков підписав Декларацію про наміри посилення дружніх та партнерських відносин та докладання необхідних зусиль для подальшого розширення і поглиблення довгострокового співробітництва в галузі економіки, торгівлі, науки, технологій, спорту, охорони здоров’я, культури та інших сферах діяльності з Поморським Воєводством Польщі та Меморандум про взаєморозуміння з Місцевою владою Регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег (Франція).

З польської сторони підпис під Декларацією поставив заступник Маршалека Поморського воєводства Лешек Бонна, а регіон Прованс особисто представляв Президент регіону Рено Мюзельє.

«Міжнародні контакти мають стратегічне значення для Одеської області, адже засвідчують високий рівень партнерських відносин та щиру зацікавленість як Польщі, так і Франції, у відкритті для регіонів наших обох держав нових горизонтів розвитку в торговельно-економічних і науково-інноваційних процесах» – наголосив в.о.голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Нагадаємо, що Угода про співробітництво між Одеською обласною державною адміністрацією та Поморським воєводством діє ще з 2003 року. А з початку широкомасштабного вторгнення Одещина отримала низку гуманітарних вантажів від партнерів з Поморського воєводства. Зокрема, після початку масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури, Поморське воєводство було першим регіоном-партнером, що зголосився передати прилади генерації електроенергії для Одеської області, які були розподілені серед закладів освіти регіону та для забезпечення потреб Пунктів Незламності. А наприкінці минулого року наш регіон отримав ще й карету швидкої допомоги та 10 генераторів.

«Приємно відзначити, що і французький регіон Прованс-Альпи-Лазурний берег захотів розвивати співпрацю саме з Одеською областю. Адже регіональна влада Провансу-Альпи-Лазурний берег заклала частину грошей у свій бюджет на 2023 рік на післявоєнну відбудову Одеського регіону. Наші французькі партнери хочуть мобілізувати свої компанії на реконструкцію і розробити план спільних дій для задоволення пріоритетних потреб населення Одещини, залучаючи для його реалізації французькі регіональні компанії, зацікавлені у сприянні відновленню нашої області. Тож дякую і польській, і французькій стороні за увагу та підтримку!» – сказав в.о. голови Одеської ОДА Борис Волошенков.