1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. МАКСИМ МАРЧЕНКО ЗУСТРІВСЯ З...

МАКСИМ МАРЧЕНКО ЗУСТРІВСЯ З НАЧАЛЬНИКОМ ПІВДЕННОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ З ПИТАНЬ ПРАЦІ РОМАНОМ ВОЗНЯКОМ

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з начальником Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Романом Возняком та його заступником в Одесі Василем Буюклі.

3

Першочергово обговорено питання з дотримання трудового законодавства в області, зниження рівня незадекларованої праці, проведення спеціального моніторингу погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах всіх форм господарювання та контроль питань охорони праці.

1

«Одеська ОВА ініціювала розгляд можливості скасування мораторію на проведення заходів контролю та перевірок Держпрацею суб’єктів господарювання регіону. Мова йде про те, що інспектори праці здійснюватимуть інспектування роботодавців, та у разі виявлення правопорушень надаватимуть попередження для ліквідації помилок у сфері трудових відносин. А штрафи необхідно мінімізувати на період воєнного стану. Адже головна мета – не накладання штрафів, а виявлення помилок для їх усунення, подальше запобігання порушень законодавства з питань праці на підприємствах» – зазначив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

За результатами зустрічі готується відповідне звернення до Уряду. А  питання скасування мораторію на проведення заходів контролю та перевірок Держпрацею буде ініціюватися до розгляду на селекторних нарадах з Прем’єр-міністром України.

Також Начальник ОВА погодив План роботи Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.