1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. ОДЕЩИНУ ВІДВІДАВ ВЕРХОВНИЙ КОМІСАР...

ОДЕЩИНУ ВІДВІДАВ ВЕРХОВНИЙ КОМІСАР ООН У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ ФІЛІППО ГРАНДІ

УВКБ ООН співпрацює з владою Одеської області та готове і в подальшому надавати гуманітарну допомогу там, де це буде необхідно та можливо. Про це в ході свого візиту на Одещину заявив Верховний Комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

3 6

«Ми залишаємось відданими підтримці всіх постраждалих груп населення в Україні та безпосередньо в Одеській області. Відповідно, сьогодні я тут, в Одесі, бо ми активізуємо свою діяльність і зміцнюємо потенціал в Україні. Життя цивільного населення вашого регіону та цивільна інфраструктура повинні бути захищені, збережені, а ті що зруйновані – відновлені відповідно до міжнародного гуманітарного права» – наголосив Філіппо Гранді, в рамках зустрічі з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком.

Сторони обговорили пріоритетні напрями допомоги вимушено переміщеним громадянам України внаслідок агресії росії, які наразі знаходяться на території Одещини.

2 8

Максим Марченко перш за все подякував Верховному Комісару ООН у справах біженців та його команді за надану допомогу, зокрема за генератори різної потужності, меблі та обладнання для покращення умов перебування і проживання ВПО. Також керівник області   окреслив подальші пріоритетні напрямки можливого залучення Управління ООН у справах біженців для допомоги в різних громадах: зокрема, у вирішенні проблем із житлом, надання товарів першої необхідності, психосоціальної підтримки, можливе розширення програм допомоги готівковими коштами та іншими соціальним проєктами.

3 1 1

«Я зворушений красою Одеси, мужністю та силою духу ваших громадян. А ще я ніколи не бачив стільки української пшениці – візит до Одеського морського торговельного порту та огляд завантаження судна з продовольчим зерном, яке скоро вирушить в рамках Зернової Ініціативи просто вразив мене!» – відзначив Філіппо Гранді.

Верховний Комісар ООН у справах біженців відзначив важливу роль України, і безпосередньо Одеси та Одеської області, у формуванні продовольчої безпеки світу і наголосив на тому, що світове товариство має активніше підтримати нашу державу і ефективніше реагувати на катастрофічні гуманітарні наслідки російської агресії проти України.

5 3
4 5