1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Допомога Держави роботодавцям при...

Допомога Держави роботодавцям при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб

Під час воєнного стану та злочинних дій РФ, які змушують людей покидати власні домівки та змінювати місце проживання на більш безпечне, вимушені переселенці стикаються з проблемою працевлаштування. В зв’язку з цим, Урядом та Міністерством економіки запущено програму підтримки працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, яка передбачає компенсацію роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у розмірі 6500 грн за кожного такого працівника протягом двох місяців. Фахівцями Березівської районної філії Одеського обласного центру зайнятості  на постійній основі проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота щодо даної послуги (семінари, робочі зустрічі, публікації в Інтернет ресурсах).

Станом на сьогодні в Березівському районі, до якого входять 16 ОТГ, зареєстровано 3033 внутрішньо переміщених осіб, з них 1321 особа працездатного віку.

Нещодавно до Березівської районної філії Одеського обласного центру зайнятості звернулася за пошуком роботи Лариса, яка вимушена була покинути рідну домівку у м. Миколаєві. Лариса має медичну освіту та досвід роботи. За допомогою служби зайнятості в стислий термін була працевлаштована до ФОП Мотовицького Д.Ю, який проводить свою діяльність у сфері ветеринарної медицини та має власну ветеринарну клініку. Дмитро Мотовицький надає ветеринарні послуги на високому професійному рівні, тому користується великим попитом у населення, які тримають свійських тваринок. Роботодавець скористався послугою компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи та дуже вдячний за це Державі.

При спілкуванні з Ларисою отримано багато слів подяки роботодавцю та фахівцям Березівської районної філії у наданні допомоги у працевлаштуванні. Також Лариса висловила подяку Міські раді у наданні гуманітарної допомоги.