1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. «Цифрова доступність є пріоритетом...

«Цифрова доступність є пріоритетом для нас в Україні, щоб кожен мав доступ до високошвидкісного Інтернету та державних послуг».

У штаб-квартирі ООН, в Нью-Йорку, представник Міністерство цифрової трансформації України розповів про роботу, яка проводиться в Україні за напрямом цифрової безбар’єрності.

Україна переходить у «цифру», і це не просто слідування загальносвітовому тренду, а прописана й задекларована політика із розвитку цифрової безбар’єрності.

Насамперед йдеться про доступ до послуг онлайн для всіх без виключення, зокрема й людей старшого віку, людей з інвалідністю, жителів віддалених населених пунктів.

Додамо, що вже зовсім скоро на порталі Дія з’явиться розділ «Дія. Безбар’єрність», який зрозуміло та людяно розповідатиме про алгоритми отримання державних публічних послуг. З огляду на воєнний час, його буде доповнено інструкціями та порадами для внутрішньо переміщених осіб.

Розділ створюється Міністерством цифрової трансформації України за ініціативи першої леді Олена Зеленська. Він розробляється у партнерстві з нами відповідно до Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

#barrierfree #bezbariernist #безбарєрність #історіїякінадихають