1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Отримання безоплатної реабілітаційної допомоги...

Отримання безоплатної реабілітаційної допомоги на Одещині.

Реабілітація – не про фізіотерапевтичну “магію” пасивної “реабілітації”. Оскільки жоден в світі прилад не допоможе пацієнту відновити втрачені функції. Доказова активна реабілітація – важка щоденна робота пацієнта й команди над поступовим поверненням втрачених функцій та/або компенсацією втраченого функціоналу.

В Одесі на базі КНП «Багатопрофільний шпиталь ветеранів Одеської обласної ради» працює інноваційне реабілітаційне відділення «Recovery», яке надає широкий перелік процедур не лише фізичної, а й психологічної реабілітації. Всі медичні та реабілітаційні послуги надаються повністю безоплатно.

До переліку реабілітаційних процедур входять: індивідуальні заняття з фізичним терапевтом, ерготерапевтом, кінезіотерапія, широкий спектр фізіопроцедур.

Другий рік поспіль в нашій країні триває війна, тому психологічна реабілітація – є не менш важливою, на сьогодні, ніж фізіологічна. Одеські психіатри рабілітують тих, хто повертається з війни.

Так, за період повномасштабної війни в Одесі на базі психоневрологічних лікарень стаціонарно лікувались та проходили реабілітацію понад 1000 військовослужбовців. Крім того, лікарі регулярно виїжджають до військових частин, щоб працювати з тими, хто потребує психологічної та психіатричної допомоги.

Про це під час брифінгу розповіла завідувачка відділу психосоціальної підтримки Центру ментального здоров’я КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я ООР» Ганна Велічко.