1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Багаторічне партнерство: Одеська область...

Багаторічне партнерство: Одеська область і Прованс-Альпи-Лазурний берег активізують співпрацю

Делегація обласної державної адміністрації за дорученням начальника ОВА Олега Кіпера бере участь у шостому щорічному форумі «Середземноморʼя майбутнього».

Цьогоріч цей захід зібрав усіх очільників партнерських регіонів Південної та Східної Європи, Передньої Азії, Північної та Східної Африки.

Під час свого виступу заступник голови ОДА Роман Григоришин запропонував подальший механізм співпраці – від бачення до домовленостей, а від домовленостей – до реальних проектів.

Користуючись нагодою, Роман Григоришин закликав французький бізнес вже зараз долучатися до спільної розробки проектів, які будуть реалізовані після перемоги України.

Багаторічне партнерство Марселю і Одеси, з грудня 1971, стало вагомим підґрунтям для укладання Угоди між місцевою владою регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег у 2023 році.

Делегати Одеської області мали честь особисто зустрітись з другом Одещини Президентом регіону паном Рено Мюзельє. Обговорення було зконцентровано на плануванні майбутнього розвитку Одеської області.

Подальша допомога закладам охорони здоровʼя, спільні бізнес проекти, залучення французьких приватних інвестицій до модернізації та розвитку виноробної галузі Одеської області – саме це стало результатом переговорів.

Попереду низка спільних ініціатив та реалізованих українсько-французьких проектів.