1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Впровадження Всеукраїнської програми ментального...

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованою першою леді Оленою Зеленською

Одеська область продовжує працювати над забезпеченням ефективної координації регіональному рівні у сфері психосоціальної допомоги населенню та впроваджувати Всеукраїнську програму ментального здоров’я, ініційованою першою леді Оленою Зеленською.

Для цього голова Одеської ОВА Олег Кіпер відрядив на семінар до Києва директора Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА Наталію Одарій-Захар’єву та координатора Центру ментального здоровʼя в Одеській області Оксану Денисенко.

Окрім Одеської ОВА, участь у семінарі взяли представники з Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України спільно з Бюро ВООЗ в Україні розпочав проводити серію семінарів “Всеукраїнська програма ментального здоров’я: регіональна координація”. Під час семінару учасники опрацювали наступні аспекти, які мають у своїх регіонах втілити в життя: координація у сфері психічного здоровʼя, психосоціальна підтримка у громаді, успішні кейси регіонів у організації та менеджменті послуг з психічного здоровʼя.

Також під час семінару відбулась панельна дискусія за участі міністерств охорони здоровʼя, реінтеграції тимчасово окупованих територій, освіти і науки, соціальної політики, у справах ветеранів.

«На семінарі ми окреслили вектор роботи кожної військової адміністрації у сфері ментального здоров’я. Війна диктує свої правила. Ми маємо швидко реагувати на них та створювати комфортні умови для населення у наданні психічної підтримки, яку потребують в першу чергу військові та їх родини. Медики, освітяни, працівники соціальної сфери мають разом працювати над розбудовою системи ментального здоров’я», – зазначила Наталія Одарій-Захар’єва.