1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Великі прийомні родини Одещини...

Великі прийомні родини Одещини продовжують отримувати допомогу від «Фундації Олени Зеленської»

Створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) з метою забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування є ініціативою держави ще з 1994 року, що має відповідне законодавче підґрунтя. За офіційними даними у передвоєнний час, на кінець 2021 року, в Одеській області функціонувало 54 заклади такого типу, де виховувалося 385 дітей-вихованців, 39 рідних (усиновлених) дітей та 8 дітей під опікою.

За ініціативою та сприянням Благодійної організації «Фундація Олени Зеленської» (м. Київ) днями до Одеської області прибула чергова партія гуманітарної допомоги для вихованців великих прийомних родин. Цього разу найнеобхідніші у побуті речі отримав 51 ДБСТ. До складу цього благодійного вантажу увійшли, зокрема, постільні приналежності, побутова техніка, засоби для навчання та відпочинку дітей – ноутбуки, телефони, велосипеди. Враховуючи нелегкий досвід минулого зимового періоду, крему увагу Фундацією було приділено питанням забезпечення великих родин засобами опалення – газовими котлами та генераторами. «Люди почали мріяти про щасливе майбутнє, дбають про комфорт, думають як пережити наступну зиму. Це надихає допомагати їм ще більше», – зазначає директорка цієї благодійної організації Ніна Горбачова.

Нагадаємо, торік усім необхідним команда Фундації забезпечила майже 100 вихованців 10-ти ДБСТ, зараз допомогу отримали вже 396 дітей. Також слід відмітити, що Одеська область є одним з 8-ми регіонів України, яким БО «Фундація Олени Зеленської» доправила гуманітарну допомогу для великих прийомних родин. Загалом, завдяки благодійному внеску Європейського інвестиційного банку команда Фундації зможе допомогти понад 2000 вихованцям ДБСТ.

#OlenaZelenskaFoundation #Zelenska #OlenaZelenska