1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Заступник голови Одеської обласної...

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Підгайний зустрівся з представниками Посольства Королівства Швеції в Україні та делегацією Норвезької ради у справах біженців в Україні

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Підгайний зустрівся з представниками Посольства Королівства Швеції в Україні та делегацією Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Сергій Підгайний подякував Касперу Андерссону, заступнику голови Місії Посольства Королівства Швеції в Україні, за допомогу та підтримку, яку Королівство Швеція надає Одеській області та Україні у боротьбі з агресором.

Каспер Андерссон зазначив, що з 2022 року Королівсто Швеція надало Україні гуманітарної допомоги на суму 134 мільйони євро.

Королівство Швеція також надає активну допомогу в проведенні реформ в Україні, здійснює підтримку в галузі енергетики, а також в питаннях захисту прав людини.

Сторони обговорили питання надання гуманітарної допомоги у зв’язку з постійними ракетними обстрілами Одеської області, розміщення внутрішньо переміщених осіб, а також проблеми екологічної безпеки Чорного моря через підрив Каховської дамби.

Сергій Підгайний наголосив, що сьогодні діє сувора заборона купання в Чорному морі, стан морської води різко погіршився, до узбережжя прибуває багато протипіхотних мін разом з гілками дерев, острівцями, а також загиблими тваринами.

Також заступник голови Одеської обласної державної адміністрації розповів про проведені заходи щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб з різних регіонів України, зокрема, в період з 06 по 25 червня на території Одещини розміщено 816 осіб з Херсонської області.

Сторони домовились про подальшу активну співпрацю.