1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Порядок отримання допуску (посвідчення)...

Порядок отримання допуску (посвідчення) на право проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами

Особи які задіяні на роботах пов’язаних з пестицидами та  агрохімікатами  допускаються до роботи при наявності медичної книжки з відсутністю протипоказань за станом здоров’я та допуску (посвідчення).

–      Для отримання допуску (посвідчення)  на право проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами підприємствам  необхідно надати заяву  (форма додається) з наступними документами:

  –    наказу на призначення,  що засвідчують місце роботи та посаду особи;

– медична  книжка  особи, що працює з пестицидами з відповідним висновком про відсутність протипоказань за станом здоров’я .

 -копія паспорту працюючого завірена підписом власника або печаткою господарства (1.2.11 ст).

 – копія свідоцтва про реєстрацію підприємства завірена печаткою.

 Заява надається у двох примірниках (оригінал)

Звертаємо Вашу увагу, що навчання осіб та видача допусків (посвідчень)   діяльність яких безпосередньо пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівників підприємств, установ та організацій, фізичних осіб – підприємців, що організовують виконання такої роботи  проводиться  один раз на  рік .

В разі непроходження медогляду та неотримання належного дозволу  працівниками, які будуть задіяні в роботі з пестицидами та отрутохімікатами, на керівників господарств та одноосібників буде накладатися адміністративне стягнення згідно ст.188-12 та 83-1 КУпАП.

Важливим заходом профілактики отруєння є дотримання строків безпечного виходу на площі оброблені пестицидами. Строки виходу людей на оброблені пестицидами і агрохімікатами площі для проведення ручних та механізованих робіт по догляду за рослинами регламентовано «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».  Цей термін, залежно від препарату, знаходиться в межах від 1 до 20 діб. 

Охорона здоров’я людей, зайнятих на проведенні хімічних заходів захисту рослин, та тих, що виконують інші види робіт щодо догляду за посівами на полях, оброблених пестицидами і агрохімікатами, а також забезпечення санітарних норм якості сільськогосподарської продукції вимагають суворого дотримання гігієнічних регламентів застосування пестицидів і агрохімікатів.

За детальною інформацією  просимо звертатися за тел. 0677170057 – Жуков Микола Олександрович.