1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Оголошення
  5. /
  6. На Березівщині впроваджуватимуть професійний...

На Березівщині впроваджуватимуть професійний супровід ветеранів війни та демобілізованих осіб: розпочато прийом документів від громадськості до складу комісії з відбору кандидатів на посаду фахівця

        Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу: відтепер для ветеранів війни та демобілізованих осіб в районі здійснюватимуть індивідуальний професійний супровід на шляху їх переходу від військової служби до цивільного життя.

       Посада фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб є ключовою в галузі соціального захисту ветеранів й ветеранок війни, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів, оскільки першочерговим завдання фахівця є надання роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг.

       Зважаючи на важливість посади, в Березівській районній військовій адміністрації розпочали процес утворення комісії з відбору кандидатів на посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

        Для включення до складу вищезазначеної комісії запрошуються представники інститутів громадянського суспільства району, серед яких громадські організації, професійні та творчі спілки, організації роботодавців, благодійні і релігійні організації, органи самоорганізації населення, недержавні медіа та інші непідприємницькі товариства і установи, легалізовані відповідно до законодавства, що здійснюють діяльність у сфері захисту прав та інтересів ветеранів війни та членів їх сімей.

        Зацікавленим інститутам громадянського суспільства району прохання у термін до 10 жовтня 2024 року подати на ім’я голови Березівської  районної державної адміністрації заяву, підписану керівником відповідної організації, із зазначенням особи кандидата (члена відповідної організації або будь-якої іншої фізичної особи), яка пропонується для включення до складу комісії. До заяви рекомендовано додати документи або інші матеріали, що підтверджують досвід діяльності кандидата у відповідній сфері, а також копії свідоцтва про реєстрацію та статуту організації, скріплені печаткою.

       Вимоги до кандидатів у члени комісії: громадянство України, вільне володіння українською мовою, досвід службової/громадської/волонтерської діяльності в сфері захисту інтересів ветеранів та/або роботи в сфері соціального захисту не менше одного року.

        Пропозиції щодо участі у складі комісії з відбору кандидатів на посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб надсилати до 10 жовтня 2024 року на електронну адресу Березівської районної державної адміністрації rda@berezivka.odessa.gov.ua