1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. НАВЧАННЯ З БЕЗПЕКИ В...

НАВЧАННЯ З БЕЗПЕКИ В ОСВІТНІХ ЗАКЛАДАХ: ЯК ЗАБЕЗПЕЧИТИ ЗАХИСТ ПІД ЧАС ВІЙНИ

В умовах війни освітній процес зазнав змін. Першочерговими стають питання організації безпечного простору та освітнього середовища для перебування учнів і працівників.

Однією з передумов безпечного освітнього середовища є наявність чітких безпекових процедур реагування/поведінки, знання цих процедур усіма працівниками закладу та постійне відпрацювання правил з учнями.

КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» провела навчання з усіма працівниками освіти Березівської ТГ за програмою «Організація безпечного освітнього середовища», ініційованого Фондом Президента України за підтримки Міністерства освіти, науки та спорту.

Мета навчання – створити умови, щоб кожен в закладі освіти був у безпеці.

Форма навчання – в онлайн та офлайн режимах.

Особливо корисним було практичне відпрацювання алгоритмів дій під час надзвичайних ситуацій, де до викладачів академії долучилися співробітники ДСНС. У режимі реального часу було проведено навчання та практичне закріплення умінь і навичок працівників. Вони відпрацьовували дії щодо запобігання можливих надзвичайних ситуацій і реагування на них. Зокрема, це стосувалося дій за сигналами оповіщення, користування засобами індивідуального захисту та засобами пожежогасіння.

Також увагу приділили способам рятування людей, наданню першої допомоги потерпілим, порядку евакуації людей і матеріальних цінностей, взаємодії з аварійно-рятувальними підрозділами та медичними працівниками.