1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА: “БЕЗБАР’ЄРНОЮ МАЄ...

ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА: “БЕЗБАР’ЄРНОЮ МАЄ СТАТИ ВСЯ КРАЇНА”

💬 «Наше спільне завдання – не робити з безбар’єрності оази. Безбар’єрною має стати вся країна. Всі її опції – кар’єрні, навчальні, побутові розважальні. Ми всі буваємо маломобільними. Всі буваємо психічно виснаженими. Втомленими. Безсилими. Тому все це – рівні можливості – потрібне не комусь, не «окремим категоріям», це потрібно нам усім», – перша леді Олена Зеленська під час Національного форуму прав людей з інвалідністю.

У своєму виступі перша леді згадала також про спільноту «Бізнес без бар’єрів», яка об’єдналася навколо цінностей безбар’єрності та створює умови для працевлаштування й отримання послуг усіх без виключення ⬇️

«Це означає, що люди з порушенням слуху, наприклад, можуть і зручно робити покупки в супермаркеті, і комфортно працювати там. Ветеран може скористатися інклюзивним таксі чи іншим транспортом або працювати там. І особливо ефективно, коли приватні ініціативи доповнюються державними. Наприклад, цього року по всій Україні стала доступною мережа автошкіл для людей з інвалідністю. Це і є безбар’єрність – вона не лише в просторі, а в можливостях. І ще мені подобається, як перекладається слово «інклюзивність» українською – «включення», «залучення». Без винятків», – зазначила Олена Зеленська.

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів