1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА

З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ СТУДЕНТА

Шановні студенти Одещини, щиро вітаємо зі святом – Міжнародним днем студента!

Зараз цей день цілком сприймається як свято молодості, жаги до життя та великих звершень. Проте слід пам’ятати, що його історія сходить до трагічних подій кінця жовтня – листопада 1939 року, коли мирна демонстрація в окупованій нацистами Празі закінчилась її жорстоким розгоном поліцією і підрозділами СС, загибеллю студента медичного факультету, подальшими протестами проти німецької окупації країни, закриттям чеських вищих навчальних закладів з конфіскацією їх майна, масовим побиттям чеських студентів в гуртожитках, арештом та відправкою у концтабір «Заксенгаузен» та стратою 9-ти провідних представників студентських організацій. В пам’ять про ці жахливі та водночас героїчні події Міжнародна Рада Студентів на своїх зборах у 1941 році в Лондоні оголосила 17 листопада Міжнародним днем студентів.

Сьогодні ми відчуваємо дух того часу, бо відстоюючи свободу, незалежність нашої держави та право на життя у жорсткій та непростій боротьбі, розуміємо, що студентство й молодість – це не тільки радість пізнання повноти буття, а й мужність та наполегливість у захисті своїх моральних та світоглядних принципів.

Бажаємо всім студентам реалізувати свої сили, волю та надбання вищої освіти! Нехай ваше майбутнє буде щасливим у вільній Україні!

Разом до Перемоги!