1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Освітнє середовище, де кожна...

Освітнє середовище, де кожна дитина відчуває себе захищеною та рівною серед рівних – пріоритет в роботі обласної адміністрації.

Одещина продовжує розвивати інклюзивну освіту і на сьогодні має найрозгалуженішу мережу інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). Відтепер дітей з найвіддаленіших куточків територіальних громад області почали обслуговувати ще й мобільні ІРЦ.

Це новий обласний проєкт, який ми впроваджуємо зараз попри всі можливі форс-мажорні обставини, бо діти найменше мають відчувати наслідки ворожої агресії. До послуг дітей і їх батьків – дев’ять спецмашин.

Це справжні переїзні кабінети, оснащені необхідним обладнанням, дидактичними матеріалами для корекційної роботи логопеда, психолога та дефектолога, а також для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей та діагностування дітей з особливими потребами. Три райони – Роздільнянський, Ізмаїльський та Одеський вже активно реалізують зазначений проєкт, решта оформлюють відповідні документи.

Усі послуги є безкоштовними для батьків. Тож тепер віддаленість проживання сімей від стаціонарного інклюзивно- ресурсного Центру не стане на заваді отриманню належної фахової допомоги.

За інформацією Департаменту освіти і науки.