1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбувся робочий візит заступника...

Відбувся робочий візит заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України до Одеської області

Мета візиту заступника Міністра мінстратегпрому Тимура Ткаченка до нашого регіону – ознайомлення із поточним станом в області об’єктів цивільного захисту (сховищ, укриттів тощо) в різних типах будівель цивільного призначення. За дорученням начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера у робочій зустрічі взяли участь заступник голови ОДА Олександр Харлов та директор профільного департаменту Сергій Готко. Були оглянуті спеціалізовані приміщення пологового будинку №5, Одеського ліцею «Європейський», житлових будинків центральної частини міста.

Огляд приміщень сховищ та укриттів пройшов також за участю представників Одеської міської ради, Приморської районної адміністрації м. Одеса та профільних організацій. В кожному із зазначених об’єктів знаходяться якісно обладнані приміщення для одночасного перебування 150 – 500 осіб, частина з них в окремих будівлях спеціально облаштована за призначенням (прийняття пологів, перебування породіль, проведення шкільних занять, розміщення маломобільних категорій населення). Усі оглянуті об’єкти облаштовані декількома входами / виходами.

В ході огляду було обговорено ряд актуальних питань сфери цивільного захисту, зокрема: поточна кількість придатних до експлуатації об’єктів цивільного захисту різних категорій, співвідношення запланованих, виділених та освоєних коштів для влаштування та ремонту сховищ / укриттів, експлуатація «обмежено придатних» об’єктів, перспектива встановлення модульних укриттів тощо. Окремо заступник Міністра Тимур Ткаченко закцентував на необхідності всебічного дотримання нових нормативних правил та вимог, враховуючи зміни до законодавства протягом останнього року, зокрема Закон № 2486-IX (про обов’язкові бомбосховища у новобудовах) та ДБН В.2.2-5:2023 «Захисні споруди цивільної оборони».

Друга частина робочого візиту Тимура Ткаченка – виїзд до окремих районів регіону. За результатами інспектування в Одеській ОД(В)А відбулася спільна нарада щодо поточної ситуації та перспектив належного вирішення актуальних питань цивільного захисту в Одеській області.