1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Представлення очільника Одеського району

Представлення очільника Одеського району

За дорученням голови ОДА Олега Кіпера 12 вересня в Одеській обласній державній адміністрації заступник голови ОДА Сергій Кропива представив нового голову Одеської районної державної адміністрації Олександра Гринчака.

Олександр Васильович Гринчак народився 17 липня 1978 року в Львівскій області. Професійна діяльність Олександра Васильовича почалась ще в 1995 році, відколи він обіймав різні посади в структурних підрозділах Міністерства внутрішніх справ. З жовтня 2019 року очолював Департамент кіберполіції України.

Одеський район є найбільш населеним (понад 1,3 млн осіб, без врахування щонайменше 90 тис. внутрішньо переміщених осіб), має великий економічний потенціал завдяки своєму розташуванню та ресурсам, а також критичним із стратегічної точки зору, особливо у воєнний час – через прикордонне, приморське та придунайське розташування Одеського регіону. Тож новому очільнику цього відносно невеликого, проте дуже важливого району доведеться не тільки підтримувати, а й нарощувати його потенціал із забезпеченням сталого розвитку – особливо в умовах воєнного стану. Основні напрямки при цьому – всебічне забезпечення військових, допомога постраждалим та внутрішньо переміщеним особам, відновлення енергетичної інфраструктури з подоланням наслідків ракетних ударів, налагоджування сталого ефективного зворотнього зв’язку з територіальними громадами, також партнерських відносин із закордонними партнерами тощо.

Олександр Васильович Гринчак є досвідченим менеджером, здатним ефективно працювати в кризових ситуаціях. Його професіоналізм і лідерські якості не залишають сумніву, що він зможе керувати Одеським районом і сприяти його розвитку навіть в умовах воєнного часу. Призначення Олександр Гринчака – важлива подія для нашого регіону, тож керівництво області бачить в ньому керівника, здатного вивести район на лідерські позиції та чекає від нього чітких та дієвих кроків на пріоритетних напрямках роботи.

Окремо заступник голови Одеської ОДА Сергій Кропива подякував попередньому голові Одеської районної державної адміністрації Юрію Юрійовичу Круку, який прийшов на цю посаду після проведення адміністративної реформи 2020 року, став першим очільником Одеського району та багато чого зробив для формування району та його розвитку.