1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулося чергове засідання комісії...

Відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації

15.08.2023 відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації, на якому серед інших були розглянуті питання щодо створення безпечних умов організації освітнього процесу в закладах освіти області у 2023/2024 навчальному році, стану готовності до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із теплопостачанням під час проведення опалювального сезону 2023/2024 року, забезпечення належного функціонування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, забезпечення безпеки громадян на водних об’єктах Одеської області.

До початку навчального року керівникам закладів освіти, в яких виявлені недоліки, необхідно усунути порушення вимог пожежної безпеки, контролюючим органам провести аналіз стану їх усунення та у разі наявності порушень вимог пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту заборонити відкриття вказаних навчальних закладів.

Під час обговорення стану забезпечення безпеки громадян на водних об’єктах Одеської області було наголошено, що з початку року на водних об’єктах Одеської області загинуло 28 людей, з них 1 дитина. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість загиблих збільшилась на 21,5% (2022 рік – 22 людини). Члени комісії наголосили, що разом із забезпеченням належної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил безпеки під час перебування на воді головам районних державних адміністрацій, сільським, селищним, міським головам необхідно також забезпечити обстеження та очищення дна від сторонніх предметів місць масового відпочинку людей на воді сертифікованими водолазними підрозділами аварійно-рятувальної служби, укласти договори на аварійно-рятувальне обслуговування з аварійно – рятувальною службою, встановити рятувальні пости.

Крім цього, особливу увагу членами комісії було приділено питанню епідемічної ситуації з захворюваністю на кір та проведення кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення Одеської області у 2023 році. На сьогодні, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні спостерігається зростання випадків кору. Враховуючи недосягнення цільового показника охоплення щепленнями в останні роки, наступний циклічний підйом захворюваності можна очікувати вже у поточному році. У зв’язку з цим профільним департаментам облдержадміністрації доручено забезпечити виконання закладами освіти вимог статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо заборони відвідування дитячих закладів дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з Календарем профілактичних щеплень, провести наради з керівниками закладів освіти всіх форм власності щодо організації прийому дітей у навчальні заклади, зокрема недопущення до очної форми навчання дітей, які без поважних причин не отримали профілактичні щеплення, визначити причини низьких показників охоплення щепленнями серед дітей та вжити відповідних заходів.