1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Інвестиції — потужний сигнал...

Інвестиції — потужний сигнал впевненості в українській економіці, українському народі та в перемозі України

14 серпня 2023 року представники Одеської обласної державної адміністрації за запрошенням Одеського національного технологічного університету взяли участь у науково-практичному семінарі «Розробка та впровадження механізмів залучення інвестицій з використанням програмного забезпечення ArcGIS від компанії ESRI (США) задля сталого розвитку громад Одеської області».

Впровадження реформи з децентралізації відкрило можливості для економічного розвитку окремих територій, зокрема, через залучення інвестицій. Сучасні реалії змушують регіони розробляти якісні та інноваційні проєкти з метою отримання додаткових ресурсів та інвестицій. Від їх залучення прямо залежить рівень сталого розвитку територій і добробут мешканців.

Учасники семінару зауважили, що бізнес та інвестиції будуть відігравати одну з вирішальних ролей після перемоги у відбудові країни. Державно-приватне партнерство стане одним із пріоритетних механізмів для залучення інвестицій в різні проєкти в інфраструктурі, соціальній сфері та аграрному секторі.

Під час семінару учасники обговорили питання щодо оптимізації прийняття управлінських рішень за допомогою використання інструментів ArcGIS, які дають можливість візуалізації, розширеного аналізу та ведення баз даних, користі геопорталу громади (на прикладі використання інформації по землекористуванню, залученню інвестицій, використанню бюджету та демографічної ситуації в цілому), впровадження сучасних механізмів сталого розвитку громад з використання GIS-технологій, а також залучення інвестицій, розвитку туризму і створення СМАРТ-поселень.

Зазначений захід викликав зацікавленість службовців органів місцевого самоврядування, відбулась жвава дискусія, були намічені орієнтири співробітництва між територіальними громадами, центральними органами виконавчої влади та облдержадміністрацією.