1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Цифрове суспільство
  5. /
  6. Будуємо цифрову державу разом:...

Будуємо цифрову державу разом: презентація освітнього серіалу для людей старшого віку

Міністерство цифрової трансформації України разом з Програмою розвитку ООН в Україні та Українською бібліотечною асоціацією провели онлайн-захід для бібліотекарів та освітян, під час якого презентували освітній серіал «Базові цифрові навички для людей елегантного віку». Під час заходу розповіли про можливості оновленої платформи Дія.Освіта, а також про те, як стати офіційним хабом цифрової освіти.

Команда Мінцифри вірить, що навчатися можна в будь-якому віці, тому платформа Дія.Освіта містить освітній контент для різної вікової аудиторії. Наша мета — побудувати найзручнішу цифрову державу у світі та забезпечити доступ до всіх переваг держави. Для цього важливо, щоб усі розуміли цінність цифрових рішень і могли долучитися до їх упровадження — і в містах, і в громадах, і діти, і дорослі. 

Освітній серіал для людей елегантного віку — про те, як шукати інформацію в інтернеті, як замовляти ліки додому, як зареєструвати ОСББ онлайн, як оперативно зв’язатися з близькими. Сьогодні смартфон та інтернет — це допоміжні засоби, які роблять життя комфортнішим та простішим. 

Під час події також обговорили процедури створення та організації діяльності хабів цифрової освіти. Зараз в Україні діє близько 5000 хабів цифрової освіти, більшість з них — бібліотеки. Для бібліотек це можливість навчати громади і спільноти цифрової грамотності, зокрема, використовуючи освітні продукти, доступні на платформі Дія.Освіта.

Для того щоб усе більше різноманітних груп населення застосовували цифрові навички, бібліотеки та освітні хаби можуть організовувати події та демонструвати освітній серіал «Базові цифрові навички для людей елегантного віку».

Переглянути запис події можна за посиланням:
https://www.youtube.com/live/LTT9VAmeRZU?feature=share 

Переглянути освітній серіал можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/basic-digital-skills-for-the-elegant-age

Освітній серіал створено Мінцифрою за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», який Програма розвитку ООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції за сприяння Української бібліотечної асоціації для платформи Дія.Освіта.