1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Одещина готується до нового...

Одещина готується до нового опалювального сезону

Минулої зими енергетична система Одещини, як і решти областей України постраждала від російських обстрілів, але на відміну від решти регіонів Одеська область не має власної електрогенерації тож в пріоритеті – стати максимально незалежним регіоном від централізованої подачі електрики. 

Директор департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної (військової) адміністрації Антон Шалигайло в інтерв’ю для телеканалу Інтер розповів, що одним з головних завдань на наступний опалювальний сезон – є забезпечення стабільної роботи критичної інфраструктури, для цього Одещина формує запас потужних дизель-генераторів. У випадку тотальних блекаутів вони зможуть забезпечити централізоване опалення і не тільки.

Деякі соціально важливі об’єкти в області уже не залежать від централізованого опалення, бо перейшли на альтернативні джерела енергії.

Як зазначається, один з пріоритетних напрямків регіону – це поступова відмова від опалення за рахунок газу і вугілля та перехід на альтернативні джерела опалення. Так в регіоні працюють вже 15% котелень.

Детальніше дивіться у сюжеті.