1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Одещина розпочала підготовку до...

Одещина розпочала підготовку до нового навчального року

Усім районам Одеської області доручено розпочати активну підготовку до нового навчального року. Головне завдання – максимально створити комфортні і безпечні умови для дітей. Про це сьогодні голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив на селекторній нараді з керівниками районних військових адміністрацій та мером Одеси.

Цього року до вступу у перший клас готуються понад 20 тисяч дітей з Одещини. Садочки готові прийняти 60 тисяч дітей, а школи 270 тисяч. Водночас постійно збільшується кількість дітей – переселенців, тож до 1 вересня ці цифри можуть збільшитися.

У липні заплановано контроль кількості дітей-переселенців, які мають отримувати освіту і можуть відвідувати одеські заклади.

«Звертаю увагу, що держава та міжнародні партнери виділяють чималі кошти на облаштування укриттів для дітей. Питання укриттів на контролі Президента. Розумію, що нам не вистачає коштів одразу відремонтувати всі школи та забезпечити їх укриттям, і це об’єктивна проблема. Суб’єктивна – як громади розпоряджаються виділеними коштами. Може здатися, що війна спише корупцію, але це ілюзія. Поки є час – перевірте кожен садочок, кожну школу, кожен освітній заклад і їх укриття, щоб не було соромно перед дітьми і людьми. Людям треба надати можливість працювати, а дітям навчатися. Ми маємо розуміти скільки реально дітей ми зможемо забезпечити очним навчанням. І скільки змін потрібно, щоб всі бажаючі безпечно навчалися. Понад 150 шкіл досі потребують обладнання укриттів. У нас є ще два місяці до 1 вересня. Діти мають бути у безпеці та комфорті, це найменше що ми можемо для них зараз зробити», – наголосив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Водночас, в області є такі заклади освіти, де неможливо організувати укриття через архітектурно-планувальні особливості будівель. Учнів таких закладів, за згодою батьків, будуть підвозити шкільні автобуси до інших закладів освіти. Наразі в області вже є 400 таких автобусів, але уточнюється можливість додаткової закупівлі транспорту.

Окрім облаштування укриттів, керівникам районів доручено провести опитування щодо вивчення батьківської думки стосовно форми освітнього процесу для дітей, забезпечити технічну можливість онлайн навчання, організувати логістику їх підвезення, своєчасно доставити підручники до 1 вересня, реалізувати вимоги реформи шкільного харчування, забезпечити освітній процес кадрами